Oralna higijena

Keramičke ljuskice

Veneers

O keramičkim ljuskicama

Što su keramičke ljuske?

To su tanki slojevi keramike izrađeni ručno u dentalnom laboratoriju koji se “lijepe” na prednju površinu zuba. Ljuske su vrlo uspješna opcija u mnogim situacijama kada želimo promijeniti oblik zuba, veličinu, boju ili ispraviti okrhnuti kut zuba. Isto tako , odlično su rješenje kada je zub slomljen, kada imamo razmake između zuba ili je zub u lošoj poziciji i imamo mali problem u zagrizu.

Da li su ljuske pravo rješenje za moje zube?

Prvi korak je posjeta dentalnom studiju i konzultacije vezano za vaše želje i mogućnosti koje možemo ponuditi. Pregledom ćemo vas savjetovati da li su ljuske pravo rješenje za vas ili ćemo vam predložiti neku drugu opciju koja je za vas bolja, dugoročnija i isplativija. Ponekad se u ovom koraku događa da možda trebate samo male korekcije kompozitnim ispunima ,ponekad je rješenje ortodontska terapija,a ponekad su potrebni i veći zahvati od samih ljuski.

Često čujemo da poznate osobe imaju ljuske i to se može činiti idealno rješenje za savršene zube, no svaki slučaj je individualan i potrebno je proučiti i napraviti niz postupaka prije odluke.

Najsigurniji način je izrada tzv. “mock up ” modela na kojem se izmodelira novi oblik zuba i iste  pozicioniramo u ustima. To je način da vidimo precizno da li je to izgled zuba koji smo željeli i zamišljali.

Koliko vremena je potrebno za izradu ljuskica i koliko puta moram dolaziti?

Potrebno je znati da dentalnim trehničarima treba vremena za izradu ljuskica u laboratoriju,ali od dana brušenja ljuskice su za 6-8 dana gotove i spremne za cementiranje. U prvoj posjeti se bruse zubi i uzima se otisak ,a kada su ljuskice gotove tada se cementiraju. Potrebna su dva dolaska u razmaku od 6-8 dana.

Da li će me boljeti?

Ne, zahvat se obavlja u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan. Moguća je prolazna osjetljivost zubnog mesa nakon zahvata zbog procesa brušenja i načina uzimanja otisaka.

Za zadovoljstvo i uspješan konačan rezultat , nužna je dobra komunikacija sa vašim doktorom.Potrošite malo svojeg vremena,ali dozvolite da vam predložimo moguće opcije,te zajednički donesimo odluku o tome što je najbolje za vaš novi osmjeh!

Pogledajte naše radove

Prije i poslije

Stupite u kontakt s nama!

Bit će nam drago da nam se javite
da vidimo kako vam možemo pomoći

Stupite u kontakt s nama!

Bit će nam drago da nam se javite
da vidimo kako vam možemo pomoći