Oralna higijena

Endodoncija

Liječenje zuba i korijenskih kanala

O endodonciji

Kako izgleda zahvat?

Liječenje zuba odnosno endodontski tretman je postupak koji ljudi često nazivaju i “vađenje živca”. To je zahvat kojim uklanjamo gore opisanu upaljenu i inficiranu pulpu zuba .

Sam postupak liječenja kanala zahtijeva potpuno suho  radno polje i zato u našoj ordinaciji koristimo gumenu plahticu (rubber dam) koja u potpunosti izolira zub koji radimo. To nam omogućava da neometano ispiremo kanale sredstvima za dezinfekciju ,sušimo i punimo kanale , olakšava ,ubrzava i čini ugodnijim sam postupak za pacijenta.

Hoće li me to boljeti?

Zahvat je potpuno bezbolan i provodi se u lokalnoj anesteziji. Nekadašnji uobičajeni način je trajao tjednima ili mjesecima, anestezija se nije davala jer je terapeut morao dobiti povratnu informaciju od pacijenta kada osjeća bol jer bi mu ona signalizirala da je došao do vrha kanala u korijenu zuba.Ta klasična metoda je bila nesigurna, kanali često nisu bili punjeni do samog vrha korijenskog kanala i  rezultat je bila pojava tzv.granuloma.

Danas su nam dostupne mnoge napredne tehnike,od strojnog čišćenja do toga da se kanali pod lokalnom anestezijom mjere uređajem koji se zove apeks lokator.

Njime precizno mjerimo dužine kanala ,a pacijentu činimo posjetu ugodnom bez potrebe da osjeća bol u bilo kojem trenutku. Svako punjenje kanala izvodi se biokompatibilnim materijalima, neškodljivim za organizam .

Svaki endodontski tetiran zub kontroliramo RVG snimkom koja se izvodi u našoj ordinaciji.

Koliko puta moram dolaziti?

Najčešće se tretman izvodi u jednoj ili dvije posjete u vrlo kratkom vremenskom razmaku. Time štedimo vrijeme pacijentu , a nelagoda zbog zahvata  svedena je na minimum.

Pogledajte naše radove

Prije i poslije

Stupite u kontakt s nama!

Bit će nam drago da nam se javite
da vidimo kako vam možemo pomoći

Stupite u kontakt s nama!

Bit će nam drago da nam se javite
da vidimo kako vam možemo pomoći